food, medical

Allergies (food-related terms)

Here is a helpful link detailing food labels in Japan (in English). It details many different types of food labels, as well as some nutrition words:

アレルギー Allergy

NUTS(ナッツ、 豆)
Cashews (カシュー、カシューナッツ)
Almonds (アーモンド)
Peanuts (落花生、ピーナッツ)
Macadamia Nuts (マカダミア、マカダミアナッツ)
Walnuts (ウォールナット、ウォルナット、胡桃)

DAIRY (乳製品)
Eggs (卵、たまご)
Milk products (Anything with 乳)
Cheese (チーズ)
Yogurt (はつ酵乳、ヨーグルト)
Butter (バター)
Chocolate (チョコ、チョコレート)

GRAIN (穀物)
Wheat (小麦)
Buckwheat (そば)
Corn (とうもろこし、コーン)
Barley (大麦)
Rye (ライ麦、黒麦)
Soybean (大豆), soy flour (きな粉、黄な粉、黄粉、きなこ)

FISH (魚介類)
Shrimp (海老、えび)
Crab (かに)

FRUIT (果物)
Apple (りんご、リンゴ)
Orange (オレンジ)
Kiwi (キウイ)
Pineapple (パインアップル)
Banana (ばなな、バナナ)
Strawberries (ストロベリー、苺)

広告

コメントを残す

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Twitter 画像

Twitter アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Google+ フォト

Google+ アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

%s と連携中